porject

TANDOORI RESTAURANT

Saudi Arabia Location

Jubail, Kingdom of Saudi Arabia

Team

Enrico Mari Grego

Chronology

2012 - ongoing

Project Description

Plot size – 1800 sqm
Built up area – 1000 sqm

Located at the corniche of Jubail, this restaurant is composed by five volumes, each of them with different functions: for the single session, for the entrance, for the family session, for the kitchen and for the services.

The main entrance is a volume of glass, while the two main dining areas are one open dominated by horizontal louvers while the other is close, to be discovered and caged by vertical ones.

Walls do not touch the ceilings in a suspended illusion that linear elements superimposes the geometry of the buildings in a sequence of planes with different heights.

The materials used are stone, wood and glass that resemble typical elements of Asian cultures.